KENNEL TECKEL

Kennel Teckel

Anderledes farvede gravhunde


Hvem er Kennel Teckel?


– kennelen der opdrætter anderledes farvede korthårede gravhunde

– har oprettet siden 1964 med det formål at opdrætte smukke og sundekorthårede gravhunde til familie -, udstillings – og jagthunde.

– grundlagt af Poul Ørnemark, siden er jeg Rie Freja Ørnemark komme til og driver kennel arbejdet videre.

– genindførte merle mønsteret og chokolade farven til den danske gravhunde stamme i 1998.

Aktuelt har vi et kuld skønne Teckel hvalpe


Vores D-kuld, Navne er ikke helt på plads med kommer snart.

Det er et flot regnebue kuld: to rød merle drenge, som er meget forskellige, en sort merle dreng, en klassisk rød pige, en lys chokolade merle pige, hun er nærmest som fløde karamel og en mørk chokolade merle pige, hun er nærmest som mahonie.

De er alle sunde og stærke.

De blev født 15. april 2024.

Mor er Teckels Bella Bonnie DK08559/2019

Far er Konrad DK09504/2021

Historien om Kennel Teckel


Kennel Teckel har i gennem årene vist mange hunde på udstillingerbåde her i landet og i udlandet, og det har resulteret i mange topplaceringer.


Gennem årtierne har typen af de hunde, der placeres i top på udstillinger, skiftet - i Kennel Teckel har vi dog altid haft fokus på velproportionerede hunde med elegante bevægelser, hunde med lange elegante hoveder med velplacerede tænder. Uanset farver og mønstre har vi i Kennel Teckel altid satset på et godt hårlag og en skindende pels. Vi har fokus på et godt temperament og en stærk psyke, som giver hundeder hviler i sig selv, elsker mennesker og kan omgås andre hunde. 


Selvfølgelig synes vi selv, at vi har desmukkeste hunde og det er så også godt når danske og internationale dommere er enige med os.


Det første kuld hvalpe blev født i kennelen 1966. Gennem årene erdet blevet til mere end 50 kuld. Hver eneste Teckel hvalp er blevet elsket, har være i hænder fra første øjeblik, de er blevet leget med, stimuleret og her oplevet alt hvad en hvalp kan drømme om.


Vi har kun hvalpe i kennelen, når vi har lyst og tid til at have hvalpe. For os er det at have hvalpe en oplevelse ikke en produktion, hvorfor vi oftest kun har 1 kuld hvalpe om året, og nogle år slet ingen.

Hvalpe


Vi har lige nu et lille skønt kuld hvalpe.


Mor er Teckels Bella Bonnie DK08559/2019

Far er Konrad DK09504/2021


Hvalpene er rigtige Teckel hvalpe, sjove, elegante, stærke hvalpe, der udvikler sig hurtigt og godt. de går på optagelse, så meget så de er vanskelig at holde styr på.

De nærmer sig nu 14 uger og er flytte hjemme fra undtagen Diddle Ditte som vi beholder i Kennel Teckel - og Don Quixote, som alligevel ikke er solgt og derfor stadig er til salg. For nu leger han med Diddle og kattekillingerne.


Alle hvalpenes vækst kurver har være som forventet, meget fine.

Dea Darling er tydeligt dværg, med vækst præcis som den skal være. Dværg er noget vi ved vi har fra den russiske stamme som vi tog ind for ca. 25 år siden, men det er først nu vi får en en dværg.


Domino Dotkom er rød merle, med et flot og tydeligt mønster, han er en elegant han hund som kommer til at line sin mor rigtig meget. Han er ved at blive en rigtig flot hund, måske kommer han til at tage top placeringer på fremtidens udstillinger.


Dobby Daxi er også rød merle, men hans mønster er svagere, så med tiden vil det bliver mere som lette flamme-spil i hans røde nuance. Han er kuldets sværvægter, den største og tungeste, han har tydelig brede hanhunde træk, med brede i både hoved og krop.


Don Quixote er sort merle med et fantastisk flot mønster. Han er udvikler sig godt og har både elegance og hanhunde præg, han er altid den første til at prøve nye ting, også det man som menneske ikke lige synes var nødvendigt.


Dexys Midnightrun er en meget smuk rød tæve med klassiske Teckel træk, hun kommer til at line sin mor, bortset fra at hun er klassisk rød.


Dea Darling er som sagt dværg, hendes farve er virkelig speciel, hun er chokolade brun merle, men det er en nuance som jeg aldrig før har set, hun er nærmest som et mahogni bord at se på. Da hun er mindre så skal hun kæmpe mere som sin ret, og det gør hun, så hun er allerede en rigtig bestemt lille dame, hun er bestemt også kærlig og opsøger leg.


Diddle Ditte er lys chokolader merle, hun er har tydeligt træk som den første Afroditta som vi hentede fra Rusland. Vi beholder hende så forhåbentlig fører hun Teckel videre.


Alle hvalpene tegner til at få forældrenes gode temperament og smukke klassiske gravhunde udsigende. De er alle små personligheder og fulde af gåpåmod og nysgerrige på alt hvad verden byder på.


Det er et krav for at købe disse Teckel hvalpe, at man lader dem rygfotograferet når de fylder 2 år.


Sundhed

Vi arbejder målrettet og seriøst for at skabe sunde ,smukke, sjove hunde med at godt temperament. Dette arbejde består både i at holde os orienteret om den seneste forskning, men ikke mindst trække på mange års erfaring og selektion. Vores hvalpe har trygge og stimulerende omgivelser, de får den bedst mulige varierede kost og de vigtige vaccinationer.

Pouls livs lange ekspertise som dyrlæge og gravhunde opdrætter, fik han givet meget af det videre til Rie Freja, inden han i 2023 gik her fra med ære.

Rie Frejas livslange interesse og erfaring med opdræt og store viden om hunde og menneske psykologi, byder Teckel havlpe på den bedste tænkelige opvækst.

Vores hvalpe bliver selvfølgelig fuldt af kompetente og professionelle lokale dyrlæger.

Vi sørger for kun at kombinere forældre hunde som vi er overbevist om passer sammen, og vil skabe sunde, smukke, sjove og rare hunde.

Trivsel

For os er den uendeligt vigtigt at vores hundehvalpe vokser op i aktive hjem, som er fulde af liv og aktiviteter der høre sig til i et almindeligt liv. Hjem der stimulere dem og forbereder dem til de liv der kommer ud og får i de familier de bliver en del af. Vores hvalpe vokser op med mennesker og andre hunde omkring dem, der har tid og lyst til at passe og aktivere dem, derfor vokser Teckel hvalpe vokser udover hos os selv også op hos særligt udvalgte familier, der med tæt supervision af os, opdrætter Teckel hvalpe. Derfor er det muligt for Kennel Teckel at opdrætte 1 eller 2 sunde og højt stimulerede hvalpe om året. Der er også år, hvor der ikke er hvalpe da det er et stort arbejde at opdrætte hvalpe, for vi har kun hvalpe når vi har tid, lyst og energi til hvalpene, for de skal elskes, kæles, klappes, leges med, aktiveres, stimuleres og opleve verden på alle tænkelige måder, så alle der køber en Teckel hvalp kan være tryg ved at både skønheden, sundheden og trivslen har været i top, så en hver hvalp er robust både fysisk og psykisk.


Teckel venteliste

Eftersom Teckel hvalpe og da slet ikke merle og chokolade brune gravhunde er 'meter-varer', kan du sikre dig at blive orienteret om vores hvalpeplaner og komme på venteliste til en Teckel hvalp ved at kontakte os via mail.

Lidt Kennel Teckel historie i billeder